De toyisten Roq, Srylyn, Jaf'r, Dejo, Clamaoing, Yicazoo en Kixoz bij één van hun schilderijen.
De toyisten Roq, Srylyn, Jaf'r, Dejo, Clamaoing, Yicazoo en Kixoz bij één van hun schilderijen.

Toyisme Studio in Zuidlaren houdt open dag

Algemeen

ZUIDLAREN - Toyisme Studio in Paviljoen Vredestein op het Lentis-terrein in Zuidlaren houdt aanstaande zondag (17 oktober) weer een open dag.

Van 13.00 tot 17.30 uur is iedereen van harte welkom om zich te laten verrassen door de prachtige kunstwerken in Toyisme Studio en om meer te weten te komen over de achtergrond van het toyisme en de kunstenaars. Nu het coronavirus zich meer naar de achtergrond beweegt en het gewone leven geleidelijk weer op gang komt, is ook een aantal buitenlandse toyisten op bezoek geweest in de studio en zijn er nieuwe ideeën ontstaan.

Eind vorige maand heeft er in kleine en besloten kring een bijzondere onthulling plaatsgevonden in Toyisme Studio. Het betrof de onthulling van een groot en karakteristiek schilderij met het wereldomvattende onderwerp COVID-19. Het kunstwerk is ontworpen door acht toyisten uit China, de Verenigde Staten, Maleisië, Roemenië, Duitsland en Nederland. In maart vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, is begonnen met het maken van de schetsen door de toyisten wereldwijd. Deze schetsen zijn verzameld en gecomponeerd tot een prachtig totaalontwerp. Vervolgens zijn er dertig verschillende kleurcomposities gemaakt, waaruit toyisten een definitief kleurontwerp hebben gekozen. In juli vorig jaar zijn de toyisten gestart met het opbrengen van de eerste verflagen. Het schilderij meet 400 x 200 centimeter. Er is ruim een jaar aan gewerkt en het is een zeer bijzonder schilderij geworden. Het is de bedoeling van de toyisten om het schilderij volgend jaar officieel te presenteren en vervolgens rond te laten reizen over de wereld.

De eerstvolgende open dagen van Toyisme Studio zijn op de zondagen 14 november en 12 december. De studio is normaal geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, en ‘s avonds en in het weekend op afspraak.