Afbeelding

Lezing Peter Kuipers Munneke bij Culturele Vereniging Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Met een lezing in het Brinkhotel in Zuidlaren opent weerman Peter Kuipers Munneke op donderdag 28 oktober het nieuwe seizoen van Culturele Vereniging Zuidlaren. 

Peter Kuipers Munneke, afkomstig uit Zuidlaren, was vorig jaar ook al te gast bij Culturele Vereniging Zuidlaren, onder andere om te vertellen hoe een weerbericht tot stand komt. Kuipers Munneke heeft jarenlang de smeltende poolkappen onderzocht. Samen met wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout schreef hij daarover het boek ‘Alles Smelt - de wereld van het ijs in een veranderend klimaat’.

Als opvolger van Erwin Kroll is Peter Kuipers Munneke veel op tv te zien. Sinds april 2013 presenteert hij voor de NOS weerberichten op internet, radio en televisie. Na zijn afstuderen werkt Kuipers Munneke sinds 2005 als polair meteoroloog aan de Universiteit Utrecht. Eerst als promovendus, nu als onderzoeker. Uitleggen, verklaren, duiden, kennis overdragen: dat is wat Kuipers Munneke ontzettend leuk vindt, als weerman en als klimaatonderzoeker.

De lezing door Peter Kuipers Munneke in het Brinkhotel in Zuidlaren begint op 28 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren. Meer informatie is te vinden op www.cvzzuidlaren.nl.

Verder dit seizoen organiseert Culturele Vereniging Zuidlaren een optreden van cabaretgroep Twee Recht, Twee Averecht (26 november), een avond met liedjes van Leonard Cohen door Rob Meulman en Anne-Marie Bovenkamp (21 januari), een lezing van schrijver en taalkundige Wim Daniëls (10 februari) en het programma ‘Babyboomers Blues’ met liedjesmaker Egbert Meijers en de schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra (5 maart). Kaartjes zijn vanaf twee weken voor de desbetreffende voorstelling verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren