In de musical 'Over de Brug' staat het verhaal van de herdersjongen David centraal. (foto Gospelkoor Onze Opdracht)
In de musical 'Over de Brug' staat het verhaal van de herdersjongen David centraal. (foto Gospelkoor Onze Opdracht)

Musical ‘Over de Brug’ in Laarkerk Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Gospelkoor Onze Opdracht uit Dwingeloo speelt aanstaande zondag (31 oktober) de musical ‘Over de Brug’ in de Laarkerk in Zuidlaren.

Hoe stop je oude, vertrouwde en waardevolle woorden uit de Bijbel in een nieuwe en verrassende verpakking? Gospelkoor Onze Opdracht uit Dwingeloo kan door jarenlange ervaring het antwoord geven op deze vraag, want het koor weet op een eigen en bijzondere manier mensen van jong tot oud te raken met de Bijbelse boodschap die ook nu nog heel actueel is. Op 31 oktober komt Onze Opdracht onder leiding van Centinus Lubberts naar de Laarkerk in Zuidlaren met de musical ‘Over de Brug’.

In de musical ‘Over de Brug’ nemen mensen van nu een inkijkje in het leven van David, de herdersjongen die koning werd. David maakte veel mee in zijn leven en veel gevoelens van hem worden herkend door mensen van nu. Onze Opdracht overbrugt in deze musical de tijd door zo nu en dan in gesprek te gaan met David. Wat heeft David beleefd, wat kunnen wij eeuwen later hiervan leren? Welke gevoelens herkennen wij, waarmee zijn we het eens en waarmee oneens? De rol van David wordt vertolkt door Auke Mennega, die in eerdere musicals achtereenvolgens in de huid kroop van Jozef, het Levende Water en de Spiegel.

‘Over de Brug’ is een musical met een verrassend decor, dat meegaat in de tijd. De beamerbeelden, geprojecteerde teksten en lichteffecten versterken de boodschap in de zang van het ongeveer dertig leden tellende koor. De melodieën van de liederen komen uit het eigen repertoire, maar er komen in deze nieuwe musical ook verschillende melodieën van bekende popnummers voorbij,

De uitvoering van ‘Over de Brug’ in de Laarkerk in Zuidlaren begint om 19.00 uur en duurt ruim een uur. Iedereen is op vertoon van een coronatoegangsbewijs van harte welkom.

!