Scouting Zuidlaren De Rangers viert in 2022 het 75-jarig bestaan.
Scouting Zuidlaren De Rangers viert in 2022 het 75-jarig bestaan.

Scouting Zuidlaren zoekt spullen voor jubileum

Algemeen

ZUIDLAREN - Scouting Zuidlaren De Rangers viert volgend jaar het 75-jarig bestaan. De groep is daarom op zoek naar oude foto’s, verhalen of spullen die verwerkt of gebruikt kunnen worden in een fotoboek of pop-up museum. 

Achter de schermen werken de scouts aan een programma voor het 75 jarig-bestaan. Een onderdeel daarvan is het maken van een fotoboek en een pop-up museum. Er wordt gezocht naar oude foto’s en verhalen uit de jaren 1940-1990. Voor het openen van een pop-up museum wordt gezocht naar oude scoutingblouses, insignes, oude krantenknipsels, rugzakken, zaklampen of kompassen. Het doel is om leden, oud-leden en andere inwoners van Zuidlaren en omgeving het scoutingverhaal door de jaren heen te laten zien.

Voordat de scouts in 2002 een nieuw scoutinggebouw hebben gebouwd, werd gebruikt gemaakt van het ijsbaangebouw. Wellicht zijn hier nog foto’s of herinneringen van te vinden. De jubileumcommissie hoopt dat er oud-leden van de scoutinggroep of inwoners van Zuidlaren zijn die op zolder nog bruikbare spullen hebben en die tijdelijk willen uitlenen voor een tentoonstelling. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de jubileumcommissie via 050-4096087 of per e-mail: secretaris@scoutingzuidlaren.nl.