Het ondertekenen van de akte van passeren.
Het ondertekenen van de akte van passeren.

Dorpshuis Schipborg overgedragen aan Vereniging Dorpsbelangen

Algemeen

SCHIPBORG - Het zat al even in de pijplijn, maar gisteren was het eindelijk zo ver: het dorpshuis van Schipborg is overgedragen aan de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg. Voorzitter Peter de Boer, secretaris Arie Oosterlee en wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze ondertekenden namens de betrokken partijen de akte van passeren.

,,Wij zijn blij dat we na de renovatie een toekomstbestendig dorpshuis hebben in het dorp en content met het feit dat we hier nu zelf verantwoordelijk voor zijn”, zegt secretaris Arie Oosterlee van Vereniging Dorpsbelangen Schipborg. ,,In combinatie met een verjonging van het bestuur kunnen we onze activiteiten na corona langzamerhand weer opstarten. We zijn onder andere bezig met het aantrekkelijker maken van het dorpsveld naast het dorpshuis. Dat fungeert steeds meer als ontmoetingsplek voor kinderen met jonge gezinnen.”

Wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze is blij dat beide partijen het eens konden worden over de voorwaarden. ,,Onlangs zijn er naast het dorpshuis in Schipborg nog twee andere dorpshuizen overgedragen. Deze ontwikkeling past prima binnen ons voorzieningenbeleid, waarbij je ziet dat de verantwoordelijkheid voor dorpshuizen steeds meer bij de dorpen komt te liggen.”