Ook tijdens de opening van de jubileumexpositie wordt druk gefotografeerd.
Ook tijdens de opening van de jubileumexpositie wordt druk gefotografeerd.

Fotoclub GiAF viert 60-jarig bestaan met expositie in ‘t Keerpunt

Algemeen

SPIJKERBOOR - Een jaar later dan gepland heeft burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze afgelopen weekend in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor de jubileumexpositie ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van fotoclub GiAF uit Gieten geopend. De leden mochten hun mooiste foto uitzoeken en daarbij een haiku schrijven. De tentoonstelling is tot en met 31 december te bezichtigen.

Tijdens de opening memoreerde GiAF-voorzitter Annelies Neuteboom kort de ontwikkelingen die de Gieter Amateur Fotografen sinds de oprichting op 26 oktober 1960 heeft doorgemaakt. Van 9 leden in 1960 naar 30 leden nu (met een piek van 45 in 2011), het vaak veranderen van verenigingsruimte, de technologische ontwikkelingen in de fotografie... ,,Maar de clubavonden, de basis van onze vereniging, zijn qua invulling door de jaren heen niet veel veranderd. De doelstelling van de bijeenkomsten blijft samen kijken naar foto’s en daarover praten, hierdoor van elkaar leren en zo te streven naar een hogere kwaliteit.”

Het 60-jarig jubileum zou vorig jaar groots worden gevierd, maar corona gooide roet in het eten. Dat verhinderde de vereniging echter niet om de leden te vragen hun mooiste foto uit te zoeken en daarbij een haiku te schrijven; een Japans niet-rijmend gedichtje van drie regels. Dat resulteerde in het jubileumboekje ‘GiAF verbeeld(t)’. Het eerste exemplaar werd door de GiAF-voorzitter aan burgemeester Hiemstra overhandigd. Van de foto’s met haiku is nu een expositie samengesteld. Die is tot en met 31 december te bezichtigen tijdens openingsuren van café ‘t Keerpunt.