Vincent Cassel en Reda Kateb, de hoofdrolspelers in de film 'Hors Normes'.
Vincent Cassel en Reda Kateb, de hoofdrolspelers in de film 'Hors Normes'.

Film ‘Hors Normes’ in De Melkfabriek Bunne

Algemeen

BUNNE - Culturele Raad Eelde presenteert op zondag 28 november de film ‘Hors Normes’ in De Melkfabriek in Bunne. 

De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van de acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hun een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

De regisseurs Eric Toledano en Olivier Nakache zijn bekend door hun succesfilms ‘Intouchables’, Samba’ en C’est la Vie’. Hun nieuwste film, ‘Hors Normes’, is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een tv-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is ‘Hors Normes’: een oprechte film met een inspirerende boodschap.

De filmvoorstelling in De Melkfabriek in Bunne begint op 28 november om 15.00 uur. Het reserveren van kaarten is mogelijk via www.cultureleraadeelde.nl.