Partijvoorzitter Casper Kloos (rechts) feliciteert Jurryt Vellinga met zijn verkiezing tot lijsttrekker van Leefbaar Tynaarlo.
Partijvoorzitter Casper Kloos (rechts) feliciteert Jurryt Vellinga met zijn verkiezing tot lijsttrekker van Leefbaar Tynaarlo.

Leefbaar Tynaarlo gaat voor vernieuwing en diversiteit

Algemeen

TYNAARLO - Leefbaar Tynaarlo heeft tijdens de algemene ledenvergadering de eerste vijftien namen op de kieslijst vastgesteld.

Eerder werd al duidelijk dat huidig fractievoorzitter Jurryt Vellinga lijsttrekker van Leefbaar Tynaarlo wordt. Met de keuze voor Vellinga als aanvoerder zet de partij een definitieve stap richting vernieuwing en verjonging. ,,Ook in het vervolg van de kieslijst wordt duidelijk dat Leefbaar Tynaarlo de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een brede volkspartij met een brede vertegenwoordiging uit alle hoeken van de Tynaarlose gemeenschap”, aldus partijvoorzitter Casper Kloos, die zelf pas op de achtste plaats op de kieslijst staat. Ondanks deze lagere plek wil Kloos nog zeker 4 jaar verder als raadslid. Hij rekent op voldoende voorkeursstemmen.

Op de tweede plaats op de kieslijst staat Annemarie Machielsen. Zij kan bogen op ruim 35 jaar leidinggevende en bestuurlijke ervaring in diverse onderwijsinstellingen. Casper Kloos: ,,Met de keuze voor Annemarie op plaats twee hopen we een sterke vrouw toe te voegen aan de gemeenteraad. Zij draait al een paar jaar flink mee in allerlei raadsactiviteiten, dus ze is er meer dan klaar voor.”

Op de derde plaats staat John Franke. Hij is ook nu al raadslid en brengt volgens Kloos veel kennis van het ondernemerschap in, naast dat hij daarin een groot netwerk heeft. Op plek vier staat Marcel Elzerman. Hij was ooit in dienst bij de gemeente Tynaarlo en werkte daar als beleidsadviseur in het sociaal domein. Vanuit deze sociale bevlogenheid heeft hij zich na zijn vertrek bij de gemeente aangesloten bij Leefbaar Tynaarlo. Jarko Weering, overgekomen van Gemeentebelangen, staat op de vijfde plaats. 

De plaatsen zes tot en met vijftien op de kieslijst van Tynaarlo worden ingenomen door Roelof Rutgers, Hans van Gestel, Casper Kloos, Leo Hegge, Geja van Zuilen, Michiel de Sterke, Bernd de Nijs, Dion Franke, Rolf Akker en Arjan Niewold.