Miguel Ririhena, de lijsttrekker van GroenLinks Tynaarlo.
Miguel Ririhena, de lijsttrekker van GroenLinks Tynaarlo.

GroenLinks Tynaarlo kiest Miguel Ririhena als lijsttrekker

Algemeen

TYNAARLO - GroenLinks Tynaarlo heeft deze week tijdens de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De partij heeft een evenwichtig team samengesteld met een mix van (politieke) ervaring en vernieuwing.

De leden van GroenLinks Tynaarlo hebben Miguel Ririhena uit Vries gekozen als hun lijsttrekker. Ririhena is een politicus die streeft naar verandering en werkt vanuit verbinding. Hij zet zich in voor een groener, duurzamer en inclusiever Tynaarlo en is van mening dat het in het belang van de inwoners van Tynaarlo noodzakelijk is om het huidige politieke klimaat te verbeteren. ,,Begin dit jaar mocht ik het stokje van Klaas Kuipers overnemen en sindsdien ben ik samen met de fractie bezig om geleidelijk te bouwen aan een gedegen organisatie waarmee we nog meer van onze ambities kunnen gaan realiseren. Ik ben daarom erg blij dat ik het vertrouwen en het mandaat van de leden heb gekregen, zodat we verder kunnen bouwen aan de basis die Oetra Gopal in de afgelopen 4 jaar heeft neergezet.”

Op de tweede plaats op de kieslijst van GroenLinks Tynaarlo staat Gea Bijkerk uit Eelde. Zij beschikt over een groot netwerk en heeft veel kennis van zaken als het gaat om natuur en milieu. Plek drie op de kieslijst wordt ingenomen door Willem Nieman uit Eelderwolde. Hij zit sinds september 2020 namens GroenLinks in de gemeenteraad van Tynaarlo, als vervanger van Stien Veenstra. Nieman wil zich inzetten voor het verkleinen van de kloof tussen overheid en burgers. De in Eelde woonachtige Arie Meerman staat op de vierde plek op de kieslijst van GroenLinks Tynaarlo. Meerman heeft eerder al 11 jaar namens GroenLinks in de gemeenteraad gezeten.

Oetra Gopal, momenteel wethouder namens GroenLinks, staat niet op de kieslijst. Gopal zegt zich te willen richten op haar maatschappelijke carrière.