Voor veel reizigers in het openbaar vervoer verandert komend weekend de dienstregeling.
Voor veel reizigers in het openbaar vervoer verandert komend weekend de dienstregeling.

Nieuwe busdienstregeling gaat komend weekend in

Algemeen

REGIO - De dienstregeling van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe verandert met ingang van aanstaande zondag (12 december). Voor veel reizigers zijn er wijzigingen in de dienstregeling. Het advies is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen via de website van Qbuzz.

Veel lijnen van en naar de stad Groningen krijgen extra rijtijd om verwachte vertragingen door de werkzaamheden aan het Julianaplein van 11 februari tot en met 9 mei 2022 op te vangen. Voor bussen vanaf de A28 naar Groningen is de nieuwe halte Julianaplein aan de Brailleweg de vervanger voor de halte Van Ketwich Verschuurbrug aan de A28.

Daarnaast krijgen enkele lijnen nieuwe routes, zoals bijvoorbeeld lijn 75 (Emmen-Stadskanaal) die voortaan via Exloo rijdt en lijn 109 (Assen-Zernike) die tijdelijk via Vries, Peize en Hoogkerk zal rijden vanwege de werkzaamheden aan de Ring-Zuid.

Qbuzz kan steeds flexibeler op de fluctuerende reizigersaantallen inspelen. Sommige lijnen gaan per 12 december vaker rijden, zoals Qliner 300 tussen Emmen en Groningen. Deze lijn rijdt in de spits zes in plaats van vier keer per uur. Andere lijnen gaan juist minder vaak rijden, zoals lijn 50 (Assen-Groningen). Of rijden voorlopig niet, zoals spitslijn 16 tussen station Groningen Europapark en Kardinge. Als de vraag verandert, dan kan hier snel op worden ingespeeld.

Een volledig overzicht met alle wijzigingen is beschikbaar op qbuzz.nl/gd. Op de website van Qbuzz zijn ook de nieuwe vertrektijden beschikbaar.