Berend en Geertje Meems uit Zuidlaren vieren vandaag hun diamanten huwelijk. (foto Liam Kuiper/LK Media)
Berend en Geertje Meems uit Zuidlaren vieren vandaag hun diamanten huwelijk. (foto Liam Kuiper/LK Media)

Bé en Gé Meems uit Zuidlaren vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

ZUIDLAREN - Berend (Bé) Meems en Geertje (Gé) Meems-Meijer uit Zuidlaren zijn vandaag (woensdag) 60 jaar getrouwd.

Bé Meems werd geboren in Mussel, waar hij samen met zijn broer en vijf zussen opgroeide op de boerderij van zijn ouders. Gé Meijer zag het levenslicht in Vlagtwedde, als kind van een gezin met vier dochters. Bé doorliep de ambachtsschool en ging vervolgens in militaire dienst. Gé volgde achtereenvolgens de huishoudschool en de ULO. Ze leerden elkaar kennen bij muziekkorps Dindua in Vlagtwedde. Daar bespeelde Bé de trombone, Gé de corhoorn, bugel en piston. Op 8 december 1961 gaven ze elkaar in Winschoten het jawoord.

In 1963 vestigde het echtpaar Meems zich aan de Ebbingekamp in Zuidlaren. Daar werden twee dochters geboren. Later verhuisden Bé en Gé Meems naar de Julianalaan. Sinds enkele jaren wonen ze in serviceflat Everswolde.
Gé werkte bij de Heidemaatschappij, tot de verhuizing naar Zuidlaren. Bé kwam toen op Dennenoord te werken als timmerman. Later schoolde hij zich om tot arbeidstherapeut. Samen met collega’s heeft hij de inlijsterij op Dennenoord opgestart, waar hij met heel veel plezier en toewijding 32 jaar heeft gewerkt. Ook werkte hij in die periode jaren bij de vrijwillige brandweer van Dennenoord.
Zowel Bé als Gé heeft jarenlang werkzaamheden voor de kerk verricht: klussen, de organisatie van de rommelmarkt, pastoraal werk en meehelpen bij uiteenlopende activiteiten. Ook privé bekommeren ze zich altijd om hun medemens, ook nu ze in Everswolde wonen. Hier had Bé kort een bestuursfunctie, maar hij is hier mee gestopt om meer bij zijn vrouw te kunnen zijn.

Hoewel het door corona geen groot feest wordt, zijn Bé en Gé Meems dankbaar en blij dat ze hun 60-jarig huwelijk mogen meemaken.