De uitreiking van de cheques op ODBS De Zuid-Wester in Zuidlaren.
De uitreiking van de cheques op ODBS De Zuid-Wester in Zuidlaren.

ODBS De Zuid-Wester schenkt 1500 euro aan goede doelen

Algemeen

ZUIDLAREN - Met de verkoop van zelfgemaakte ansichtkaarten hebben de leerlingen van ODBS De Zuid-Wester in Zuidlaren maar liefst 1500 euro opgehaald. Afgelopen week werd de opbrengst geschonken aan het goede doel. 

Het idee om mee te doen aan deze schoolkaartenactie was afkomstig van een leerling uit groep 5/6, en werd omarmd door de leerlingenraad van ODBS De Zuid-Wester. De leerlingenraad heeft vervolgens in alle klassen gevraagd welke goede doelen aan de actie gekoppeld konden worden. Uiteindelijk werden twee goede doelen geselecteerd: Stichting KiKa en Stichting Ambulance Wens Drenthe. Ook werd besloten een deel van de opbrengst te schenken aan de school zelf, voor de aanschaf van nieuwe (buiten)speelmaterialen.

Nog vóór de zomervakantie hebben alle leerlingen van ODBS De Zuid-Wester een ansichtkaart gemaakt. Deze zijn afgedrukt en in setjes van acht verkocht aan ouders, grootouders, andere familieleden en buren. Hiermee werd maar liefst 1500 euro opgehaald. Afgelopen week werden vertegenwoordigers van Stichting KiKa en Stichting Ambulance Wens Drenthe uitgenodigd om een cheque van 500 euro in ontvangst te nemen. Directeur Janet Meijer nam de cheque die bestemd is voor ODBS De Zuid-Wester in ontvangst.

Als klap op de vuurpijl ontving de basisschool van het project Schoolkaarten vier grote posters met daarop alle ansichtkaarten die door de leerlingen zijn gemaakt. De posters krijgen een mooi plekje binnen de school, als aandenken aan een zeer geslaagde actie.