Anje en Gerrit Schultinga (foto Liam Kuiper/LK Media)
Anje en Gerrit Schultinga (foto Liam Kuiper/LK Media)

Gerrit en Anje Schultinga uit Zuidlaren 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZUIDLAREN - Gerrit Schultinga en Anje Schultinga-Huizinga uit Zuidlaren zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Gerrit Schultinga (80) en Anje Huizinga (79) werden geboren in Middelstum. Daar vertrokken ze allebei op 17-jarige leeftijd. Gerrit naar de opleiding tot onderofficier bij Defensie in Weert, Anje naar Enschede voor de vooropleiding tot verpleegster. Na zijn opleiding tot onderofficier is Gerrit geplaatst in Zuidlaren, op de voormalige Adolf van Nassaukazerne.

Op 12 december 1961 traden Gerrit Schultinga en Anje Huizinga in het huwelijk. Drie jaar later verhuisden ze naar de Hulstlaan in Zuidlaren, waar ze nog altijd met veel plezier wonen. Het echtpaar kreeg drie zonen: Ger (1962), Henk (1963) en Arjen (1967). Helaas is Henk in 2004 plotseling overleden.

De heer Schultinga volgde in 1975 de opleiding tot administrateur en hierna volgden andere plaatsingen. In 1987 volgde hij nog de opleiding tot vakofficier en hij was in zijn laatste functie commandant van het MOB-complex in Oudemolen. Mevrouw Schultinga heeft eerst voor de kinderen gezorgd en werkte daarna vier jaar in een drogisterij. Op de avondschool haalde zij haar vwo-diploma. Van 1986 tot 1990 zat mevrouw Schultinga namens het CDA in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Zuidlaren. Van 1992 tot 1998 was ze fractievoorzitter. Ook vervulde mevrouw Schultinga meerdere functies binnen vrouwenorganisaties. De heer Schultinga bekleedde diverse functies in het voetbal. Na zijn afscheid bij Defensie heeft hij gewerkt aan de samenwerking tussen de voetbalverenigingen ZVZ en VV Zuidlaren, wat leidde tot een fusie tot ZFC Zuidlaren.

Gerrit en Anje Schultinga hebben vele jaren gelanglauft. Tegenwoordig fietsen ze veel. Het echtpaar kreeg drie kleinkinderen en vier bonus-kleinkinderen.