Aafke en Pieter Oosting uit Zuidlaren vieren vandaag hun diamanten huwelijk.
Aafke en Pieter Oosting uit Zuidlaren vieren vandaag hun diamanten huwelijk.

Pieter en Aafke Oosting uit Zuidlaren 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZUIDLAREN - Pieter Oosting en Aafke Oosting-Molenhuis uit Zuidlaren zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Pieter Oosting werd in 1935 geboren in Meedhuizen, Aafke Molenhuis in 1937 in Siddeburen. Ze bezochten dezelfde lagere school in Siddeburen, maar verloren elkaar daarna uit het oog. Pieter verhuisde in 1950 naar Zuidlaren, waar zijn ouders een schoenenzaak begonnen. Aafke streek enkele jaren later in Zuidlaren neer, om op Dennenoord de opleiding tot verpleegster te volgen. Het was een tante van Aafke die hen aan elkaar koppelde. Zij lokte haar nichtje met een smoes naar de schoenenzaak van de familie Oosting, waar ze tot haar verrassing Pieter zag. Na enkele jaren verkering traden Pieter en Aafke op 19 december 1961 in het huwelijk. Het echtpaar kreeg drie kinderen (Harry, Tiny en Joke) en twee kleinkinderen: Nienke en Jelma. Inmiddels zijn er vier achterkleinkinderen: Eline, Lotte en de tweeling Leonie en Marit.

Pieter en Aafke Oosting runden jarenlang de schoenenzaak aan de Stationsweg in Zuidlaren, die ze overnamen van hun (schoon)ouders. In 1994 deden ze de winkel van de hand om van andere dingen te kunnen genieten, zoals wandelen en fietsen. Pieter wandelt en fietst nog steeds graag. Ook schilderen is een hobby. Pieter was bestuurslid van de Zuidlaarder Ondernemers Vereniging, ouderling van de Laarkerk en was maar liefst 60 jaar actief als muzikant. Hij is nog steeds lid van Christelijk Mannenkoor Zuidlaren. Aafke was onder andere lid van vrouwenvereniging Passage en verschillende zangkoren. Haar hobby’s zijn borduren, lezen en puzzelen.

Door de coronamaatregelen kunnen Pieter en Aafke Oosting hun 60-jarig huwelijk niet uitgebreid vieren. Het diamanten echtpaar klaagt echter niet. ,,Als het zo blijft zoals het is, dan doen we het er voor.””