Marchien en Bartho Fidder zijn vandaag 60 jaar getrouwd. (foto Ad Leistra)
Marchien en Bartho Fidder zijn vandaag 60 jaar getrouwd. (foto Ad Leistra)

Echtpaar Fidder uit Zuidlaren viert diamanten huwelijk

Algemeen

ZUIDLAREN - Het echtpaar Fidder uit Zuidlaren is vandaag 60 jaar getrouwd.

Bartho Fidder (85) komt uit Schuilingsoord, Marchien Fidder-Keun (80) is geboren in Zeegse. Ze hebben elkaar ontmoet op een feestje van wederzijdse vrienden. Bartho’s oog viel daar op Marchien. Hij heeft er vervolgens werk van gemaakt; lange wandelingen in de Zeegser Duinen volgden. Bartho gaf ook les bij diverse gymnastiekverenigingen, Marchien was daar één van zijn leerlingen. Op 16 december 1961 traden ze in het huwelijk. Het echtpaar kreeg twee kinderen en twee kleinkinderen.

Bartho Fidder is jaren actief geweest in het sociale leven in Annen. Hij heeft toneel geregisseerd en revues gearrangeerd. Fidder is medeoprichter van de Etstoel en heeft dit ook jarenlang geregisseerd, dit met steun van zijn vrouw Marchien. Zij hield erg van handwerken.

Samen hebben ze jaren in Annen gewoond, en eerst een groentezaak gerund. Daarna hebben ze samen bij Jan Fidder (broer van Bartho) gewerkt en uiteindelijk het bedrijf Barth Fidder opgericht.

Na hun werkzame leven hebben Bartho en Marchien Fidder eerst nog in Annen gewoond. Sinds mei 2020 wonen ze in woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren.