Afbeelding

Natuur en Milieufederatie Drenthe trapt jubileumjaar af

Algemeen

REGIO - De Natuur en Milieufederatie Drenthe bestaat deze maand 50 jaar. En dat is het markeren waard. Daarom organiseert de federatie op maandag 20 december een online bijeenkomst om het jubileumjaar af te trappen. Werner Schouten (toekomstdenker en oud-voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging) en gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe geven het startschot. Daarnaast wordt het jubileumprogramma, gevuld met een reeks van betekenisvolle bijeenkomsten in 2022, gepresenteerd.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe kijkt terug op 50 jaar met goede voortuitgang voor natuur en milieu, maar ziet ook dat er nog veel werk te verzetten is voor een mooi en duurzaam Drenthe. Tijdens de online startbijeenkomst wordt daarom niet alleen ingegaan op successen van afgelopen jaren, maar juist ook op de grote opgaven die Drenthe nog te wachten staan.

Tijdens de bijeenkomst op 20 december zal ook de jubileumagenda voor 2022 worden gepresenteerd. De rode draad door deze reeks van maandelijkse evenementen: met betrokken Drenten aan de slag voor een mooie en duurzame toekomst. Afhankelijk van het thema doet Natuur en Milieufederatie Drenthe dat in de vorm van een debat, meet-up, excursie of ontwerpsessie. Hiermee wordt toegewerkt naar een agenda met bouwstenen voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050. Dit Drents Perspectief 2050 presenteert Natuur en Milieufederatie Drenthe in de tweede helft van 2022.

De online bijeenkomst begint aanstaande maandag om 19.45 uur. Aanmelden kan via www.nmfdrenthe.nl.