Het affiche van het eerste Zuidlaarder lockdown-loopje.
Het affiche van het eerste Zuidlaarder lockdown-loopje.

Culinair aan de wandel met het lockdown-loopje

Algemeen

ZUIDLAREN - Wat er deze week ook besloten wordt in Den Haag: aanstaande zaterdag is er iets leuks te doen in Zuidlaren. Het dorp kent sinds een paar jaren al de goedbezochte WijnSpijswandeling: ontspannen slenteren door Zuidlaren en bij verschillende uitspanningen een mooi gerecht verorberen en een bijpassende wijn drinken. Zo ontstond het idee voor een lockdown-loopje. Zaterdag gaat het gebeuren.

De formule straalt het enthousiasme uit van de deelnemende ondernemingen in het dorp: op negen plekken in Zuidlaren genieten van lekkere en verrassende gerechtjes en drankjes. De terrasdeuren gaan open bij het Boschhuis, Grand Café Zuidlaren, Bij Cosineros, Eethuis voor Allen, ‘t Zuudloardertje, Bommel, Klasbak, Op ‘t Olle Stee en Brinkzicht. Het idee werd spontaan door deze ondernemingen ontwikkeld, maar voor de toekomst nodigen zij de andere ondernemers in het dorp van harte uit mee te doen. Wellicht komt er dus op zeker moment nog een vervolg. Ook zonder alle beperkende coronaregels kan dit zomaar een initiatief zijn dat navolging krijgt.

Hoe zit het evenement praktisch in elkaar? De horecaondernemers maken het buiten op de terrassen gezellig en gaan daar - geheel volgens de geldende regels - overal iets lekkers klaarmaken. Een hapje of een drankje, elke keer weer een verrassing. De tocht is bedoeld voor jong en oud, iedereen is welkom. De deelnemers hebben een strippenkaart nodig die ze in de voorverkoop kunnen kopen voor 22,50 euro per persoon of zaterdag aan de deur voor 25 euro. Alle deelnemende bedrijven verkopen sinds afgelopen dinsdag de kaarten. En niet onbelangrijk: er kan gelopen worden van 12.00 tot 17.00 uur.