Vanja van Guldener. (foto Theater vanBeresteyn)
Vanja van Guldener. (foto Theater vanBeresteyn)

Vanja van Guldener nieuwe artistiek leider FestiValderAa

Algemeen

SCHIPBORG - Henk Jongebloed, initiatiefnemer en artistiek leider van FestiValderAa in Schipborg, geeft het stokje door aan Vanja van Guldener. Zij is tevens programmeur en marketeer bij Theater vanBeresteyn in Veendam.

Van Guldener is van jongs af aan met theater opgevoed en heeft met het programmeren van kindervoorstellingen in theater De Kimme in Zuidlaren de smaak te pakken gekregen. Voor Henk Jongebloed was het een logische stap om het stokje aan haar over te dragen. ,,Vanja is een zielsverwant. Zo hebben we nu een goeie uit de eigen regio, iets waaraan het bestuur belang hecht.”

Voor FestiValderAa gaat er niet veel veranderen. Het tweede podium krijgt een prominentere plek, er wordt gekeken naar duurzaamheid en nieuwe samenwerkingen en er komt een nieuwe website. Helemaal stoppen zal Jongebloed niet. Hij doet een stapje terug en focust zich vanaf nu vooral op de theaterprogrammering.

Elk jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap, met verrassende artiesten en voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom Schipborg. Theater voor grote en kleine mensen, cabaret, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een fantastisch festivalterrein. FestiValderAa vindt in 2022 plaats van 1 tot en met 3 juli.