Leerlingen in de kantine van Terra Eelde.
Leerlingen in de kantine van Terra Eelde.

Online open dag Terra Eelde: digitaal kennismaken en sfeer proeven

Algemeen

EELDE - Terra Eelde organiseert op woensdag 26 januari een online open dag voor het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool die graag willen kennismaken met de school zijn samen met hun ouders of verzorgers van harte welkom om digitaal rond te kijken en sfeer te proeven.

,,Door de huidige maatregelen kunnen we de leerlingen en hun ouders en verzorgers ook dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de open dag. Daarom bieden wij livestreams aan. Op deze manier informeren we hen en geven we ze een mooi kijkje in onze school”, vertelt PR-coördinator Jamy Molenhuis van Terra Eelde. Op 26 januari kunnen leerlingen, ouders, grootouders en andere belangstellenden om 16.00 uur of 19.00 uur een livestream bijwonen. Molenhuis: ,,Meerdere docenten en leerlingen laten we aan het woord over onze school, er zijn filmpjes te zien én het is mogelijk live vragen te stellen. Eventueel organiseren we daarna nog de mogelijkheid om ook fysiek een kijkje te komen nemen in de school. Uiteraard alleen als het weer mag; voor ons staat een veilige schoolomgeving voor alles.”

Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen van Terra Eelde verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg en theoretische leerweg. Terra Eelde biedt ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Alle vragen over het vmbo-groen en lwoo kunnen gesteld worden tijdens de online open dag.

Terra Eelde biedt ook het Groene Lyceum aan. Dit is een leerroute voor leerlingen die een tl/havo-, havo- of havo/vwo-niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma TL én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo.

Meer informatie over de online open dag van Terra Eelde is te vinden op eelde.voterra.nl/leerlingen/open-dag.