In de BiebFabriek kunnen kinderen aan de slag met technische en digitale vaardigheden.
In de BiebFabriek kunnen kinderen aan de slag met technische en digitale vaardigheden.

BiebFabriek gaat weer van start met workshops

Algemeen

ZUIDLAREN - Een pretpark van Lego maken en de onderdelen laten bewegen? Of zelf een auto bouwen en deze programmeren? Het kan allemaal bij de BiebFabriek. Nu er meer ruimte is om activiteiten te organiseren, kunnen er weer gratis workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar plaatsvinden in de dertien BiebFabriek-bibliotheken van Biblionet Drenthe.

De eerste activiteiten vinden plaats in de week van 14 februari en lopen door tot halverwege juli. Om mee te kunnen doen aan de workshops moeten kinderen zich van tevoren aanmelden. Dit kan via www.biebfabriek.nlHierop is per gemeente te zien in welke bibliotheek er BiebFabriek-activiteiten zijn.

De BiebFabriek is dé plek waar kinderen aan de slag kunnen met technische en digitale vaardigheden. Hier leren zij in verschillende workshops onder andere over programmeren. Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21e eeuw belangrijker dan ooit. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar stellen voor kinderen.