Afbeelding

Volksuniversiteit Zuidlaren start nieuwe cursussen

Algemeen

ZUIDLAREN - Bij Volksuniversiteit Zuidlaren gaat komende maand een aantal nieuwe cursussen van start.

Zo staan er twee cursussen Duits op het programma: een cursus voor beginners en een vervolgcursus. Deze cursussen staan onder leiding van Maarten van der Zee, die veel ervaring heeft met het geven van Duitse les. Hij maakt zelf de leerboeken en kan daarmee optimaal inspelen op de mogelijkheden van de groepen en de actualiteit. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur.

In de cursus ‘Geschiedenis van de geneeskunde’ maakt men in vier lessen kennis met de ontwikkelingen van de geneeskunde door de eeuwen heen: van oudheid naar middeleeuwen en via renaissance naar de 19e en 20e eeuw. Docent Willem van der Meij vertelt op boeiende wijze allerlei wetenswaardigheden, ook over de medische geschiedenis van Drenthe.

Roel Nijmeijer bespreekt in de cursus ‘Het moderne Nederland’ in vijf bijeenkomsten enkele factoren die het moderne Nederland hebben gevormd. Het jaar 1795 is daarbij het vertrekpunt: in dat jaar kwam er een einde aan de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Dit markeert één van de scherpste breuken in de Nederlandse geschiedenis.

Nieuw dit jaar is de cursus ‘Eten uit het verleden’, waarbij men veel te weten komt over de eetgewoonten en bijbehorende recepten en gebruiken door de eeuwen heen. Deze cursus staat onder leiding van Eva Noort en wordt aangeboden bij Plaats de Wereld in Vries.

Het volledige cursusaanbod van Volksuniversiteit Zuidlaren is te vinden op www.vuzuidlaren.nl