Afbeelding

Nationaal MS Fonds zoekt coördinator in Schipborg

Algemeen

SCHIPBORG - Het Nationaal MS Fonds is op zoek naar een collectecoördinator in Schipborg voor de aankomende collecteweek van 27 juni tot en met 2 juli.

De coördinator is onmisbaar voor de collecte. Zonder coördinator kan de collecteweek namelijk niet doorgaan. De coördinator onderhoudt contact met de collectanten, bestelt collectematerialen en deelt deze uit, en zorgt voor de financiële en administratieve afhandeling van de opbrengsten. Het organiseren van de collecte doet de coördinator samen met een assistent. Het is een sociale, dynamische vrijwilligersfunctie waarmee men een groot verschil kan maken in de strijd tegen MS. De werkzaamheden vinden plaats van april tot en met juli.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Het Nationaal MS Fonds financiert onder andere wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor MS, een betere kwaliteit van leven en een betere zorg voor mensen met MS.

Voor meer informatie over het werk als collectecoördinator en voor aanmelding kan men terecht op www.nationaalmsfonds.nl/ms-collecte.