Eigenaresse Monique Nieswaag van Les Grands Vins voor de nieuwe winkel aan de Kerkbrink in Zuidlaren.
Eigenaresse Monique Nieswaag van Les Grands Vins voor de nieuwe winkel aan de Kerkbrink in Zuidlaren.

Les Grands Vins in Zuidlaren verhuisd naar nieuwe winkel

Algemeen

ZUIDLAREN - Les Grands Vins in Zuidlaren heeft deze week de deuren geopend van de nieuwe winkel aan de Kerkbrink 6A. Klanten hoeven niet lang te zoeken, want de wijnwinkel is twee deuren naar links opgeschoven.

Na bijna 14 jaar was Les Grands Vins een beetje uit het spreekwoordelijke jasje gegroeid, zegt eigenaresse Monique Nieswaag-Buursema. ,,Wat ooit als uit de hand gelopen hobby is begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze wijnspeciaalzaak. We wilden al langer een iets grotere winkel, maar we wilden liever niet uit ons specialiteitenstraatje weg, dus toen we de kans kregen om te verhuizen naar een groter pand - twee deuren verderop - hebben we die direct gegrepen.”

Inmiddels telt het assortiment van Les Grands Vins meer dan 400 verschillende wijnen uit de meest uiteenlopende wijngebieden. Hiervan zijn zo’n 75 wijnen biologisch of biodynamisch geproduceerd. Naast toegankelijke huiswijnen heeft de wijnwinkel een groot assortiment aan kwaliteitswijnen uit de belangrijkste wijngebieden ter wereld, waaronder de Bourgogne, Bordeaux, de Rhône, Piëmonte, Toscane, Veneto, Rioja, Rueda, Pfalz, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en ga zo maar door. Daarnaast zijn er ook leuke pareltjes uit minder bekende wijngebieden te vinden. ,,We vinden het altijd leuk om op zoek te gaan naar wijnen van kleinere wijnhuizen die wellicht minder bekend zijn bij het grote publiek, maar vaak van erg goede kwaliteit. Hiermee kunnen we de klanten echt verrassen.”

De nieuwe winkel is bijna een keer zo groot als de oude. Het assortiment is dan ook uitgebreid en alles is wat ruimer opgezet. Zo zijn er nieuwe wijnen toegevoegd uit onder andere Duitsland, Frankrijk en Portugal. Daarnaast is het portassortiment met een aantal mooie jaargangen ports uitgebreid. Naast wijn, port en bubbels zijn in de wijnwinkel ook kleine flesjes cider, olijfolie, glaswerk, diverse accessoires en sinds eind vorig jaar ook de bonbons van de Chocoladewereld uit Zuidlaren te koop. Monique Nieswaag: ,,De afgelopen maanden is er flink geklust en we zijn supertrots op het resultaat. We nodigen iedereen dan ook uit om eens een kijkje te komen nemen en de nieuwe winkel te komen bewonderen.” Speciaal ter gelegenheid van de opening van de nieuwe winkel heeft Les Grands Vins een viertal leuke aanbiedingen.

Les Grands Vins is voortaan dus gevestigd aan de Kerkbrink 6A in Zuidlaren. Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, is de wijnwinkel voortaan op woensdagmiddag ook open van 13.00 tot 18.00 uur. Verder is Les Grands Vins geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De winkel is telefonisch bereikbaar via 06-22937741.