Het orkest van muziekvereniging Erica.
Het orkest van muziekvereniging Erica.

Muziekvereniging Erica zoekt nieuwe ‘Maistro Zuidlaren’

Algemeen

ZUIDLAREN - Muziekvereniging Erica uit Zuidlaren organiseert voor de tweede keer een serie concerten waarin bekende Zuidlaarders het tegen elkaar gaan opnemen om de titel ‘Maistro’ te veroveren. 

Veel mensen zullen het concept kennen van het televisieprogramma ‘Maestro’, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen om de beste dirigent te worden. Muziekvereniging Erica gaat dit jaar voor de tweede keer op zoek naar de beste dirigent van Zuidlaren. De concerten vinden plaats op 23 april en 4 juni en worden gegeven in de Kandelaarkerk aan de Schipborgerweg in Zuidlaren. Hier gaan zes bekende gezichten uit Zuidlaren en de rest van de gemeente Tynaarlo tegen elkaar strijden om de titel ‘Maistro’: Burgemeester Marcel Thijsen en wethouder Hanneke Wiersema van de gemeente Tynaarlo, Raymon Bartels van Raymon Optiek, AnneBart Bolt van De Zuivelhoeve, Christel Kroese van het Danskwartier en Els Wiekamp van Haarstudio Els. Al deze kandidaten zullen worden begeleid door niemand minder dan Albert-Jan Eshuis. Hij is dirigent van verschillende orkesten en speelt bij muziekvereniging Erica op de bas. De jury van Maistro Zuidlaren bestaat uit Wim Westerman (dirigent van Erica), Jos van de Sijde (oud-dirigent van Erica) en Fennie van der Haar. Zij was bij de vorige editie van Maistro Zuidlaren zelf deelneemster.

Voor meer informatie over de kaartverkoop voor de Maistro-concerten in de Kandelaarkerk doet men er verstandig aan de Facebookpagina van muziekvereniging Erica in de gaten te houden. Hierop zal ook regelmatig nieuws over Maistro Zuidlaren geplaatst worden.