Afbeelding

Kandidaten gezocht voor Drentse Anjer Prijs

Algemeen

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor zowel de Drentse Anjer Prijs als de Groene Anjer Prijs 2022. De prijs voor de Drentse Anjer Prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro en die van de Groene Anjer Prijs uit 3000 euro. De prijzen zullen dit jaar voor het eerst gezamenlijk worden uitgereikt op vrijdag 16 september.

De Drentse Anjer Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking: muziek, dans, toneel, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed, literatuur, film en nieuwe media. De instelling of groep moet een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en gedreven zijn om zich verder te ontwikkelen ten behoeve van het culturele klimaat in Drenthe. De winnaar wordt geacht om zich een goede ambassadeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe te betonen.

De Groene Anjer Prijs richt zich op vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor natuur, landschap en biodiversiteit in Drenthe, dus voor het behoud van de schoonheid van de provincie Drenthe. Met de Groene Anjer Prijs wil het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe duurzame initiatieven onder de aandacht brengen, nieuwe vrijwilligersgroepen inspireren en hen aanmoedigen om ook een groen initiatief te beginnen.

Kandidaten voor de Drentse Anjer Prijs en de Groene Anjer Prijs kunnen tot 1 mei worden voorgedragen via een formulier op www.cultuurfonds.nl. Hier zijn ook de aanmeldingscriteria te vinden. Voor de beoordeling van alle aanmeldingen stelt het Cultuurfonds een jury samen.