Afbeelding

Theaterkaravaan op de Brink in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De Brink in Zuidlaren is op zondag 27 maart het decor van de Theaterkaravaan. 

Op dit tijdelijke festivalterrein kunnen bezoekers hun eigen route langs de ‘wagens’ van de Theaterkaravaan volgen. En zo langs tal van leuke, spannende en inspirerende mini-voorstellingen zwerven. Tijdens de Theaterkaravaan zal zo een ontmoeting plaatsvinden tussen mensen van alle leeftijden.

De Theaterkaravaan is een initiatief van theatercollectief de Atelierkat. Het collectief maakt kunst- en theatervoorstellingen. Op locatie en altijd door en voor de mensen die iets te maken hebben met die locatie. Omdat ze er werken, wonen of leven. Ondanks alle beperkingen door de coronapandemie is er theater gemaakt, dans ontwikkeld, zijn er verhalen geschreven, poëzie en sculpturen gemaakt. En prachtige foto’s tijdens de fotoworkshops. Het is allemaal te zien tijdens de Theaterkaravaan.

De artistieke leiding van de Theaterkaravaan is in handen van Rik Boer en Kitty Boon. Zij werkten met de thema’s duurzaamheid, klimaatverandering, nieuwe energie en technologie. ,,Wij willen onze betrokkenheid tonen met de maatschappij. En zijn met inwoners van Tynaarlo op onderzoek uitgegaan: op welke manier kunnen we een duurzame bijdrage leveren aan de toekomst van onze dorpen en hoe kunnen we dat verbeelden en laten zien? Wij hebben vooral jongeren gemotiveerd mee te doen door gratis workshops aan te bieden. Samen met toppers als bijvoorbeeld de jongerenwerkers van Neie Naober en de cultuurcoaches van de gemeente Tynaarlo.”

De Theaterkaravaan op de Brink in Zuidlaren is op 27 maart te zien om 13.00 en 14.30 uur.