De Cat Fever Band.
De Cat Fever Band.

Cat Fever Band bij Grand Café Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De Cat Fever Band komt aanstaande zondag (20 maart) spelen bij Grand Café Zuidlaren.

De Cat Fever Band bestaat uit een zestal gelouterde muzikanten die inmiddels al meer dan 10 jaar met veel plezier en energie samen de blues spelen: John Klad (gitaar en zag), Michiel Boerman (bas), Rolf Smook (tenorsax), Harry Geerdink (gitaar), Klaas de Haan (hammond) en Joop de Haan (drums). Zij laten zich niet alleen graag inspireren door traditionele blueshelden als Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Keb Mo en vele anderen, maar ook door grootheden als The Allman Brothers, Joe Cocker en de Tedeschi Trucks Band: artiesten die de blues graag voorzien van een lekker vleugje soul, rock en funk. Ook eigen nummers hebben een mooie plek gekregen in de set list.

De leden van de Cat Fever Band kennen elkaar uit hun jeugd in de omgeving van Stadskanaal en uit het regionale muziekcircuit van die tijd. Daarna gingen ze hun eigen muzikale weg, om elkaar na 30 jaar of zelfs meer opnieuw te vinden in de Cat Fever Band. De mannen dragen hun Veenkoloniale afkomst met trots uit. Ze voelen zich verbonden met de regio, liefkozend omgedoopt in ‘The Törf District Delta’.

In februari 2020 presenteerde de Cat Fever Band het eerste album ‘Make me stay’ met dertien swingende songs, waarvan vier eigen nummers. Van gevoelige slow blues naar stevig swingend, met een kenmerkende hammond en een scheurende sax.

Het optreden van de Cat Fever Band bij Grand Café Zuidlaren begint zondag om 16.00 uur.