Vreugde bij Leefbaar Tynaarlo: de partij is wederom de grootste van Tynaarlo geworden.
Vreugde bij Leefbaar Tynaarlo: de partij is wederom de grootste van Tynaarlo geworden.

Leefbaar Tynaarlo winnaar gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

TYNAARLO - Leefbaar Tynaarlo is de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Tynaarlo. De partij boekt één zetel winst en is de komende jaren met vijf zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Daarmee is Leefbaar Tynaarlo veruit de grootste partij.

,,Hier zijn we ontzettend blij mee”, zegt fractievoorzitter en lijsttrekker Jurryt Vellinga van Leefbaar Tynaarlo. ,,We hebben hier vier jaar lang hard voor gewerkt. De kiezer heeft geoordeeld dat wij goed bezig zijn geweest.”

De grote verrassing van de verkiezingen in Tynaarlo is nieuwkomer Tynaarlo Nu: deze partij komt vanuit het niets op drie zetels. Dat zijn er evenveel als de VVD en GroenLinks, die allebei een zetel moeten inleveren. De PvdA wint een zetel en gaat van twee naar drie. Dat zijn er evenveel als D66, dat ook in 2018 drie zetels in de wacht wist te slepen.

De grootste verliezer van de verkiezingen is het CDA: deze partij keldert van drie zetels naar één. Ook Gemeentebelangen (twee zetels bij de vorige verkiezingen) en de ChristenUnie zijn de komende jaren met één zetel vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Tynaarlo. Hart voor Vrijheid haalde niet genoeg stemmen voor een zetel.