Hendrik en Annie Rademaker uit Annen vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: Saskia Jans)
Hendrik en Annie Rademaker uit Annen vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: Saskia Jans)

Hendrik en Annie Rademaker vieren diamanten huwelijk

Algemeen

ANNEN - De 82-jarige Hendrik Rademaker en zijn even oude vrouw Annechien (Annie) Ramaker uit Annen bereiken vandaag een bijzonder jubileum: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk. 

Hendrik wordt geboren in Annen, Annie ziet het levenslicht in Annerveen. Ze leren elkaar kennen op dansles. De twee trouwen vier jaar later op 29 maart 1962 en verhuizen naar Delfzijl, waar Hendrik aan de slag gaat bij de sodafabriek. Daarna verhuizen ze naar Veendam en vervolgens naar Woldendorp, waar het echtpaar lange tijd woont en Hendrik conciërge is op de middelbare school. Laten krijgen ze ook de sporthal in hun beheer, die door Annie gerund wordt. ,,Ik heb dat tot 1998 gedaan, mijn man is in 2003 gestopt met werken’’, vertelt Annie. Wel heeft Annie in haar huidige woonplaats nog vier jaar taxi gereden om leerlingen te vervoeren naar het speciaal onderwijs. 

In 1997 kopen ze het ouderlijk huis van Hendrik in Annen, op 100 meter van zijn geboortehuis. Hier wonen ze tot op de dag van vandaag met veel plezier. ,,We zijn nog goed gezond en doen alles nog zelf. Het stel krijgt drie: twee zoons en één dochter. Inmiddels zijn er ook zeven kleinkinderen. De twee hebben altijd veel gefietst samen en hebben in het verleden ook veel gekampeerd met de kinderen. ,,Zo hadden we een seizoensplek in Sellingerbeetse en Hooghalen, maar op een gegeven moment hebben we de caravan verkocht.’’ Hendrik is bovendien een fervent voetballiefhebber en kijkt graag naar wedstrijden van FC Emmen en de VV Annen. ,,In het verleden is hij ook nog actief geweest als scheidsrechter. Zelf mag ik graag  handwerken.’’   

Het jubileum wordt komend weekend met familie en vrienden gevierd in Zeegse. Ook krijgt het echtpaar vanmiddag bezoek van burgemeester Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze.