De gymzaal aan de Julianalaan in Zuidlaren.
De gymzaal aan de Julianalaan in Zuidlaren.

PvdA bezorgd over staat van gymzaal in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De PvdA-fractie in de gemeente Tynaarlo heeft in een brief aan het college van B en W opnieuw zorgen geuit over de slechte staat waarin de gymzaal aan de Julianalaan in Zuidlaren verkeert, en over het gebrek aan hygiëne.

Begin 2019 heeft de PvdA ook al vragen gesteld over de situatie in de gymzaal, dit naar aanleiding van klachten van huurders en gebruikers. Destijds waren er geen werkende douches beschikbaar in het gebouw. Ook waren er klachten over de hygiëne in de toiletruimtes. Volgens PvdA-fractievoorzitter Koos Dijkstra nam het college van B en W destijds genoegen met de mededeling van de eigenaar van de gymzaal (Stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen) dat de boiler kapot was en dat werkende douches niet nodig zijn om te kunnen sporten. Bovendien stond de gymzaal op de nominatie gesloopt te worden.

Door de coronapandemie is de gymzaal twee jaar nauwelijks gebruikt, maar volgens de PvdA stapelen de klachten zich inmiddels weer op. De partij wil dan ook van het college weten of Stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen nog steeds eigenaar van het gebouw is, wie verantwoordelijk is voor de brandveiligheid en het onderhoud van het gebouw en welke afspraken daarover zijn gemaakt. Ook vraagt de PvdA wie toezicht houdt op het nakomen van de gemaakte afspraken. Gezien de aard van de klachten wil de PvdA graag op korte termijn antwoord van het college.