FestiValderAa pakt dit jaar uit met vier in plaats van drie festivaldagen. (foto Knelis)
FestiValderAa pakt dit jaar uit met vier in plaats van drie festivaldagen. (foto Knelis)

FestiValderAa pakt groots uit met jubileumeditie

Algemeen

SCHIPBORG - FestiValderAa is jarig en pakt dit jaar groots uit met vier in plaats van drie festivaldagen. In 2021 werd het jubileumjaar, vanwege de toen geldende coronamaatregelen, met groot succes omgedoopt tot een 9.5-editie. Het festival is van plan om het feest deze zomer dubbel en dwars in te halen. Bezoekers kunnen genieten van vier dagen theater, muziek, kunst en natuur in het bijzondere Drentsche Aa-stroomdallandschap. 

Het festival gaat voor een groot deel terug naar de oorspronkelijke vorm, met her en der een toevoeging. De eerste dag wordt een bijzondere. Deze - extra feestelijke - jubileumavond vindt plaats op een andere locatie, die later bekend wordt gemaakt. Verder zijn de succesvolle theatrale fiets- en wandelroutes uit editie 9.5 weer terug in het programma. Het kleine podium krijgt meer aandacht en op het gebied van eten en drinken valt er veel nieuws te ontdekken.

Voor het publiek dat nóg meer van de natuur wil genieten zijn er verschillende natuurwandelroutes door het weidse landschap dat Schipborg kent. Voor de allerkleinsten is er weer een ontdekprogramma in het welbekende kinderbos.

Het tiende FestiValderAa wordt dus een niet te vergeten editie. Als vanouds koopt de bezoeker weer een weekendbandje voor de drie weekenddagen of een dagkaart voor het festivalterrein. Voor de theatervoorstellingen en de jubileumavond op 30 juni zijn er losse tickets beschikbaar. Deze zijn niet bij het weekendbandje inbegrepen. Het gehele programma wordt de komende tijd bekendgemaakt op social media en op de gloednieuwe website www.festivalderaa.nl. De Vroege Vogel-kaartverkoop start op 22 april om 11.00 uur. De reguliere kaartverkoop en de verkoop voor het theaterprogramma start op 6 mei.