Afbeelding

NMF Drenthe organiseert debat over woningbouw in Noord-Nederland

Algemeen

ASSEN - Natuur en Milieufederatie Drenthe organiseert op donderdag 21 april het debat ‘Slag om de Noorderruimte - Woningbouw in Noord-Nederland’ in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Als het aan de provincies ligt, komen er in Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland in ‘ruil’ voor investeringen in betere spoorverbindingen maar liefst 220.000 nieuwe woningen bij. Ook gemeenteraden roepen op flink meer woningen te bouwen. In de discussie rondom de woningcrisis is volgens Natuur en Milieufederatie Drenthe weinig ruimte voor reflectie op de noodzaak, oorzaken en achtergronden van het probleem. Voor wie bouwen we eigenlijk? Aan wat voor type woningen is er behoefte? Maar ook: waar is er plek en hoe kunnen we voorkomen dat dit ten koste gaat van de Drentse natuur en het landschap? En hoe combineren we deze opgave met andere opgaven die ruimte vragen, zoals duurzame energieopwekking, wateropslag en voedselproductie?

Het zijn volgens NMF Drenthe vragen waar bij stilgestaan moet worden voordat er zomaar overal woningen worden gebouwd. Daarom organiseert NMF Drenthe op donderdag 21 april de bijeenkomst ‘Slag om de Noorderruimte - Woningbouw in Noord-Nederland’ in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Te gast zijn Wouter Veldhuis (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), Reimar von Meding (algemeen directeur van KAW Architecten) en gedeputeerde Hans Kuipers (provincie Drenthe). Zij gaan met elkaar en met het publiek in gesprek over bovenstaande vragen. Het programma begint op 21 april om 19.30 uur. Aanmelden kan via de website van Natuur en Milieufederatie Drenthe.