Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)
Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)

Parels in het Park: wandelen voor hulp aan Oekraïners

Algemeen

ZEEGSE - Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert op zaterdag 14 mei Parels in het Park: een wandeling door de prachtige natuur rond Zeegse en Schipborg in Nationaal Park Drentsche Aa. De opbrengst komt ten goede aan de ondersteuning en opvang van Oekraïense gezinnen in Drenthe.

De wandeling gaat langs een zevental ‘parels in het park’. Struinend door de broeklanden van het Oudemolensche Diep of het Siepelveen kan men genieten van diverse culturele verrassingen. Men wordt meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs. Bij het Siepelveen ontmoet men Alice in Wonderland, kinderen worden geschminkt en dolen door een labyrint. Ook bezoekt men een boerderijwinkel en een molen. Onderweg is er muziek. Er zijn drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. Starten kan tussen 12.00 en 12.30 uur bij grand café Het Witte Huis aan de Schipborgerweg in Zeegse.

De financiële opbrengst van deze wandeltocht komt geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die hun toevlucht gezocht hebben in de provincie Drenthe. Rotaryclub Zuidlaren-Anloo en Humanitas Tynaarlo zullen hierbij samenwerken, en naar vermogen steun bieden bij het vinden van woonruimte, onderwijs en taallessen voor kinderen en volwassenen. Beide organisaties helpen deze Oekraïense gezinnen ook kennis te maken met de Nederlandse samenleving.

Meer informatie over het wandelevenement is te vinden op de website www.parelsinhetpark.nl.