De Stiep: een heerlijke plek voor jong en oud(er).
De Stiep: een heerlijke plek voor jong en oud(er).

De Stiep in Zuidlaren houdt voorjaarseditie van open dag

Algemeen

ZUIDLAREN - Zorgboerderij/theeschenkerij/landwinkel De Stiep in Zuidlaren organiseert op zaterdag 23 april de voorjaarseditie van de open dag. Jong en oud(er) zijn van 11.00 tot 15.30 uur van harte welkom.

De Stiep is een plek waar de kippen normaliter vrij-uit-lopen en de kakelverse eieren in de eigen winkel verkocht worden. Waar heerlijke verse appeltaart uit eigen bakkerij geserveerd wordt, vergezeld van een lekkere kop Fair Trade-koffie of -thee. En voor de grotere trek worden er vers afgebakken broodjes geserveerd en zelfgemaakte soep, tosti’s en uitsmijters. Bij lekker weer is het goed toeven op het terras met zicht op de groente-, bloemen- en kruidentuin. En voor de regenachtige dagen heeft De Stiep zelfs een overdekt terras ‘in de kas’. De Stiep is daarmee een ontmoetingsplek voor wijkbewoners, een pauzeplek voor fietsers en wandelaars, een ‘groen uitstapje’ voor scholen en peuterspeelzalen, een lunchplek in een heel andere omgeving en nog zoveel meer.

Tijdens de open dag kan iedereen met allerlei leuke activiteiten nader kennismaken met De Stiep. Er zijn op deze dag verscheidene kraampjes (onder andere van Imkerij De Brink, de Wereldwinkel en Neie Naober) een flitsdemonstratie van MusicTogether, en fantastische hamburgers. Er is tevens een boekenmarktje. Ook zijn er voor de kinderen heel bijzondere glitter-tattoos en er is een mogelijkheid voor een ponyritje. En natuurlijk ook dit jaar weer een springkussen en het blotevoetenpad waar de voeten een leuke uitdaging aangaan. Speciaal op deze dag zijn er weer heerlijke aardbeien en verse witte asperges te koop. De toegang tot de open dag op De Stiep is uiteraard gratis.