Het Serafino String Trio, aanstaande zaterdag op het podium van Museum Vosbergen.
Het Serafino String Trio, aanstaande zaterdag op het podium van Museum Vosbergen.

Serafino String Trio geeft concert in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - Het Serafino String Trio geeft aanstaande zaterdag (23 april) een concert in Museum Vosbergen in Eelde. 

Dit internationale trio is in 2010 opgericht door drie gelijkgestemde musici die allen in Nederland resideren en de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen. De rijke ervaring die de leden van het ensemble opdeden in vele jaren ensembespel, bracht de drie dames bij elkaar. Op vele Nederlandse en buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest.

Het Serafino String Trio wordt gevormd door de Amerikaanse Emi Ohi Resnick op viool, de Nederlandse Simone van der Giessen op altviool en de Israëlische Timora Rosler op cello. Vóór de pauze spelen zij werken van de Tsjechische componist Gideon Klein en Beethoven. Klein was een van de zogenaamde Theresienstadtcomponisten, kunstenaars die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in het Tsjechische kamp Terezín. Zijn strijktrio is het laatste werk dat de 26-jarige componist voltooide vóór zijn deportatie. Na de pauze klinkt een van Mozarts kamermuzikale meesterwerken: het Divertimento in Es-groot KV 563. In tegenstelling tot de traditionele vorm zoals Beethoven strijktrio’s componeerde maakte Mozart een bonte compositie van maar liefst zeven delen, waarin ook diverse dansen verwerkt zijn.

Emi Ohi Resnick, Simone van der Giessen en Timora Rosler laten zich graag inspireren door het spel tussen eenvoud en complexiteit van grootheden van de klassieke muziek, die het strijktrio even volwaardig wisten te behandelen als het meer gebruikelijke strijkkwartet.

Het concert van het Serafino String Trio begint zaterdag om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.museumvosbergen.nl of 050-3081291.