De band Orange Skyline, geworteld in Zuidlaren, komt dit jaar optreden op FestiValderAa. (foto Hans-Peter van Velthoven)
De band Orange Skyline, geworteld in Zuidlaren, komt dit jaar optreden op FestiValderAa. (foto Hans-Peter van Velthoven)

FestiValderAa maakt eerste namen bekend

Algemeen

SCHIPBORG - FestiValderAa heeft het muziekprogramma rond: Froukje, Sophie Straat, Orange Skyline, RONDÉ, The Indien, Karsu, Ellen ten Damme, Stephanie Struijk, Them Dirty Dimes, Electropoëzie, Never Been to Berlin en Kumbia Boruka komen dit jaar optreden in Schipborg.

De tiende editie van FestiValderAa vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli. De Vroege Vogel-kaartverkoop start morgen (vrijdag) om 11.00 uur. De reguliere kaartverkoop start op 6 mei. Het muziekprogramma op het festivalterrein is toegankelijk met een weekendbandje dat vanaf morgen verkrijgbaar is via de gloednieuwe website van FestiValderAa. De dagtickets, tickets voor de jubileumavond en tickets voor het theaterprogramma zijn verkrijgbaar vanaf 6 mei. Dan zal ook het gehele theater- en randprogramma bekend zijn. 

FestiValderAa viert dit jaar het 10-jarig jubileum met een extra festivaldag op de donderdag. Hiervoor zijn vanaf 6 mei apart tickets verkrijgbaar. Artistiek leider Vanja van Guldener: ,,FestiValderAa is altijd een feestje en onze droom was om een keer extra lang dit feestje te vieren. Deze tiende editie is daar een goed moment voor. We kunnen alvast verklappen dat deze eerste dag op een bijzondere locatie in Zuidlaren plaatsvindt, maar waar precies houden we nog even geheim. En het gaat een heerlijke avond worden met veel muziek en verrassingen. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar voor deze avond, dus vergeet niet om naast 1, 2 en 3 juli ook 30 juni in de agenda te noteren.”

Sinds 2011 verandert elk jaar het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap, met verrassende artiesten en voorstellingen op diverse locaties in en rond Schipborg. FestiValderAa omvat theater voor grote en kleine mensen, cabaret, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een uniek festivalterrein.