De warmtescanners Gerrit de Jong en Ugo Leever overhandigen het rapport aan Anneke Kinds-Roelfsema.
De warmtescanners Gerrit de Jong en Ugo Leever overhandigen het rapport aan Anneke Kinds-Roelfsema.

Buurtteam Energie Zuidlaren voert vijftigste warmtescan uit

Algemeen

ZUIDLAREN - Buurtteam Energie Zuidlaren heeft onlangs de vijftigste warmtescan uitgevoerd.

Buurtteam Energie Zuidlaren gaf in de wintermaanden bewoners de mogelijkheid om van hun woning een warmtescan te maken. Hierbij worden met een infraroodcamera foto’s van de woning gemaakt. Zo is precies te zien waar in de woning warmtelekken aanwezig zijn. Met deze kennis kan dan gericht gewerkt worden aan onder andere dak- en gevelisolatie en/of het aanbrengen van goede kierdichting.

De ‘warmtescanners’ van Buurtteam Energie Zuidlaren zijn sinds half november vorig jaar op pad geweest om metingen te verrichten in Zuidlaren en de buitendorpen. De animo bij bewoners voor zo’n gratis warmtescan bleek groot. Bijna 75 woningeigenaren meldden zich hiervoor aan. Stijgende energieprijzen zijn vaak de aanleiding om inzicht te vergaren over hoe de energierekening op een beheersbaar niveau te krijgen.

Begin maart werd de vijftigste warmtescan uitgevoerd. De warmtescanners Gerrit de Jong en Ugo Leever van Buurtteam Energie Zuidlaren reikten onlangs aan Anneke Kinds-Roelfsema de rapportage van deze vijftigste warmtescan uit. Kinds: ,,Ik las in De Oostermoer over de mogelijkheid om een warmtescan uit te laten voeren. Ik heb me toen meteen aangemeld.” Op de Energiemarkt van 7 april heeft ze met het rapport over de warmtescan in de hand al contact gelegd met het isoleerbedrijf over muurisolatie. Ook wil ze overal nieuwe beglazing. Kinds: ,,De warmtescan was erg nuttig als bewijsmateriaal. In de winter lekt veel warmte weg en dat is een dure grap.”

Op 11 april werd de laatste warmtescan van dit seizoen uitgevoerd. In het najaar van 2022 gaan de warmtescanners weer op pad als de eerste nachtvorsten zich aandienen. Belangstellenden voor een warmtescan kunnen een mail sturen naar buurtteamzuidlaren@gmail.com.