Lizzy Bisschops.
Lizzy Bisschops.

Lizzy Bisschops uit Zuidlaren gaat trappen tegen kanker

Algemeen

ZUIDLAREN - Lizzy Bisschops (26) uit Zuidlaren gaat van 10 tot en met 13 mei 250 kilometer per dag fietsen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Haar tocht eindigt op vrijdag 13 mei bij Grand Café Zuidlaren, waar vanaf 20.00 uur een benefietfeest zal plaatsvinden.

Ondanks dat er al jarenlang erg veel aandacht is voor kanker, is er voor de 600 lopende onderzoeken naar kanker nog altijd te weinig geld. Lizzy Bisschops wil een steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker door in vier dagen tijd 1000 kilometer te fietsen. Zij is geïnspireerd door het Belgische evenement Trappen Tegen Kanker. En net als vele anderen heeft ze de afgelopen jaren veel te maken gehad met deze - vaak nog - onverslaanbare ziekte; van mensen die langdurig hebben moeten knokken tegen kanker tot mensen voor wie het kort na het ontdekken van de ziekte snel afgelopen was.

Het doel van Lizzy Bisschops is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Op vrijdag 13 mei zal haar monsterfietstocht eindigen bij Grand Café Zuidlaren aan de De Millystraat 8 in Zuidlaren. Hier zal vanaf 20.00 uur een benefietfeest plaatsvinden met livemuziek. De entree bedraagt 10 euro per persoon. De opbrengst gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding. Op acties.kwf.nl en mijntochtnaarde1000km.nl is te zien welke route Bisschops gaat fietsen en is het mogelijk een donatie te doen aan KWF Kankerbestrijding.

!