Van Lier Experience.
Van Lier Experience.

Van Lier Experience bij Grand Café Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Van Lier Experience speelt aanstaande zondag (8 mei) bij Grand Café Zuidlaren.

Van Lier Experience bestaat uit de broers Harry (zang, bas) en Hans van Lier (gitaar), Richard Koster (zang, mondharmonica), Bennie Timmer (gitaar) en Harrie Groenewold (drums). Harry en Hans van Lier hebben een lange geschiedenis binnen de Groningse muziekscene. Samen speelden de broers in de jaren tachtig jarenlang in de Halloween Bluesband, waarna zij elk hun eigen weg gingen. Hans van Lier en Richard Koster hebben in 1999 getoerd met G.B. Leighton door Minnesota in de Verenigde Staten, waar zij samen de single ‘Minnesota Mama’ hebben opgenomen. Ook heeft Hans een cd opgenomen in Austin met Double Trouble, de band van wijlen Stevie Ray Vaughan, waar ook oud-gitarist van The Rolling Stones Mick Taylor op meespeelde.

Harry van Lier heeft gespeeld met AA & The Doctors. Samen namen zij het album ‘Café Racer’ op. Harrie Groenewold heeft samen met Ralph de Jongh en Hans van Lier het album ‘Brainmood’ opgenomen in de Wisseloord Studio’s.

Nu, na 30 jaar, hebben de broers Van Lier besloten dat het weer tijd is voor een hernieuwde samenwerking. En met wie konden zij dit beter doen dan met Richard Koster, Bennie Timmer en Harrie Groenewold? Van Lier Experience speelt zowel covers als eigen nummers.

Het optreden van Van Lier Experience bij Grand Café Zuidlaren begint aanstaande zondag om 16.00 uur.