Afbeelding

Lezing EC Drentse Aa over toekomst van waterstof

Algemeen

EELDE - Op uitnodiging van Energie Coöperatie Drentse Aa geeft Martien Visser op donderdag 19 mei vanaf 20.30 uur een lezing over de toekomst van waterstof. De lezing vindt plaats in de Herberg van Hilbrantsz aan de Hoofdweg in Eelde, na afloop van de algemene ledenvergadering van EC Drentse Aa. Ook niet-leden zijn van harte welkom bij de gratis toegankelijke lezing.

In verband met de energietransitie leven er momenteel nog allerlei vragen. Is een waterstof-cv-ketel de toekomst? Gaan we rijden op waterstof? Is waterstof produceren rendabel? Kunnen onze oude gasleidingen gebruikt worden voor waterstof?? Over deze en andere vragen gaat de lezing van Martien Visser.

Na een korte uiteenzetting over de wondere wereld van energie zoomt Visser in op waterstof. Waterstof wordt vaak gezien als de opvolger van aardgas. In het bijzonder zal de spreker ingaan op de voor- en nadelen van dit bijzondere gas. Hij zal vooral aandacht besteden aan de toepassingen van waterstof: zaken waar we vrijwel zeker waterstof voor gaan gebruiken, wat we vrijwel zeker niet met waterstof gaan doen en waar we het gewoon nog niet van weten.

Martien Visser is lector energietransitie aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast is hij werkzaam bij de Gasunie als manager Strategie en actief voor de energiepoot van Instituut Clingendael. Op Twitter is hij onder het alias @BM_Visser bekend van zijn ‘Energiegrafiek van de dag’.

Meer informatie over EC Drentse Aa is te vinden op www.ecdrentseaa.nl en op Facebook.