Vanuit Groningen rijden er vanaf deze week weer diverse nachtbussen naar de regio.
Vanuit Groningen rijden er vanaf deze week weer diverse nachtbussen naar de regio.

Nachtbuslijnen Groningen gaan weer rijden

Algemeen

REGIO - Het busvervoer in de uitgaansnachten van de stad Groningen gaat weer rijden. De nachtbussen hebben ruim twee jaar stilgestaan vanwege de coronamaatregelen.

Op donderdag 12 mei starten de nachtbuslijnen 417 en 419 op. Lijn 417 (Groningen-Peize-Roden-Leek) en 419 (Groningen-Assen) rijden in de donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht. In de donderdag- en vrijdagnacht zijn dat een paar ritten, in de zaterdagnacht rijden ze een uurdienst.

Vanaf deze week is er elke zaterdagnacht een nachtbus op de routes Groningen-Eelde-Vries (lijn 402), Groningen-Ten Boer-Appingedam-Delfzijl (406) en Groningen-Haren-Zuidlaren-Annen-Gieten (418).

Reizen met de nachtbuslijnen kan gewoon met de OV-chipkaart. Reizigers die ‘s avonds een Dal-Dagkaart hebben gekocht kunnen hiermee ook in de daaropvolgende nacht in de nachtbus reizen. De Dal-Dagkaart is met de pinpas te koop bij de chauffeur en online op de website van Qbuzz: qbuzz.nl/gd. Hier zijn ook de routes en de vertrek- en aankomsttijden van de nachtbussen te vinden.