In het kader van de actiemaand Gekleurd Grijs worden onder andere rondleidingen gegeven door de Tuin van de Tijd in Bunne.
In het kader van de actiemaand Gekleurd Grijs worden onder andere rondleidingen gegeven door de Tuin van de Tijd in Bunne.

Gekleurd Grijs: culturele actiemaand voor senioren

Algemeen

TYNAARLO - Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken: in juni vindt de culturele actiemaand Gekleurd Grijs plaats. In heel Drenthe organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. Van workshops tango tot acteren en van schilderen tot zingen. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden. Ook in de gemeente Tynaarlo worden verschillende seniorenactiviteiten aangeboden.

Gezond eten staat flink in de belangstelling. Het maken van eigen recepten en het bewerken van voedingsmiddelen is ook nog eens een leuke bezigheid. Het fermenteren van witte kool naar zuurkool kent bijna iedereen, maar er is nog veel meer mogelijk. In Plaats de Wereld in Vries wordt op 2 juni een workshop fermenteren aangeboden en op 13 juni leren deelnemers hier bloesemlimonade maken. Beide workshops worden afgesloten met een proeverij.

In de Tuin van de Tijd in Bunne verzorgt kunstenares Femke van Dam op woensdag 15 juni een rondleiding door haar grote parktuin vol landschapskunst. Museum Vosbergen heeft op zaterdag 4 juni een concert van het Arwen Ensemble op het programma staan. Dit ensemble - met fluit, accordeon en klarinet - speelt net zo gemakkelijk Mozart als een tango. Op zaterdag 25 juni vindt ook een concert plaats in Museum Vosbergen. Het Narratio Kwartet speelt dan de vroege strijkkwartetten van Beethoven.

Ank Koopmans biedt in juni vier verschillende workshops aan bij de Volksuniversiteit Zuidlaren. Deze workshops staan in het teken van Rembrandt, zijde schilderen, mooie luchten en Keith Haring. Molen De Wachter in Zuidlaren biedt elke zaterdag rondleidingen met demonstraties. Het Internationaal Klompenmuseum in Eelde is de hele maand geopend en het wandelweekend van Vries naar Donkerbroek biedt naast de wandelingen extra’s als wildplukken en bijenwasdoeken maken.