Marlies Trinks van Skye Search Dogs met haar reddingshond in OBS Schuilingsoord. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
Marlies Trinks van Skye Search Dogs met haar reddingshond in OBS Schuilingsoord. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Reddingshonden trainen in OBS Schuilingsoord

Algemeen

ZUIDLAREN - Het was gisteren druk in en rond het leegstaande schoolgebouw van OBS Schuilingsoord in Zuidlaren. In de gangen en klaslokaaltjes waren zoekteams van Skye Search Dogs op zoek naar vermiste personen. Deze personen waren gelukkig niet echt vermist; het betrof hier een training.

Skye Search Dogs heeft twee gecertificeerde reddingshondenteams en een aantal teams in opleiding. De certificering gebeurt door de Stichting Inzetreddingshonden Nederland, in samenwerking met de Landelijke Eenheid van de politie. De gecertificeerde zoekteams van Skye Search Dogs zijn de enige in Noord-Nederland en zijn in de afgelopen jaren al meermaals op verzoek en onder regie van de politie ingezet bij urgente vermissingen door het hele land. De enthousiaste vrijwilligers zetten zich hierbij belangeloos in. Het is van groot belang dat de honden en hun geleiders getraind worden op diverse vaardigheden en dit op zoveel mogelijk locaties kunnen doen.

Binnenkort wordt de oude school gesloopt en zal het team van SSD weer op zoek gaan naar een volgende uitdagende trainingslocatie.