Leerlingen van OBS De Schuthoek in hun schooltuin.
Leerlingen van OBS De Schuthoek in hun schooltuin.

Leerlingen OBS De Schuthoek blij met hun schooltuin

Algemeen

ZUIDLAREN - Op de dag van de Koningsspelen hebben de kinderen van OBS De Schuthoek in Zuidlaren tijdens een sponsorloop ruim 2000 euro bij elkaar gerend voor gereedschap, pootgoed en gieters voor de schooltuin. Want sinds kort heeft OBS De Schuthoek de beschikking over een eigen schooltuin. 

Op loopafstand van de school kunnen de kinderen vanaf nu zien en ervaren hoe het is om eigen groente en fruit te verbouwen. De kinderen van de hoogste groepen hebben meegeholpen met omspitten en de grond gereed maken voor het planten. Dat was met het warme weer soms een pittige klus. Ook zijn er twee moestuincoaches op school geweest die met de kinderen van groep 3 tot en met 6 onder andere een groentenquiz hebben gedaan.

Afgelopen vrijdag hebben alle kinderen van De Schuthoek een wandeling door de wijk gemaakt waarbij ze op bezoek zijn geweest bij de buren van de schooltuin en een drietal ouders die van alles hebben verteld en laten zien over de tuin, de plantenkas, het maken van compost en de kruidentuin. Het was een leuke en leerzame dag waarbij het buitenonderwijs (een van de speerpunten van OBS De Schuthoek) duidelijk vorm kreeg.