Malletband Vries is blij met de nieuwe slagwerkinstrumenten. (foto Liam Kuiper/LK Media)
Malletband Vries is blij met de nieuwe slagwerkinstrumenten. (foto Liam Kuiper/LK Media)

Malletband Vries neemt nieuwe slagwerkinstrumenten in gebruik

Algemeen

VRIES - In dorpshuis De Pan in Vries vond vorige week de officiële uitreiking plaats van de nieuwe slagwerkinstrumenten van Malletband Vries, onderdeel van muziekvereniging Harmonie Vries.

Muziekvereniging Harmonie Vries is de enige muziekvereniging binnen de gemeente Tynaarlo die nog op straat loopt en te zien is bij bijvoorbeeld Palmpasen, Sinterklaas en wandelvierdaagsen. Niet alleen in Vries, maar ook in omliggende dorpen. Om dit te kunnen blijven doen was het essentieel te investeren in lichter, draagbaar slagwerk voor op straat. Deze optredens met maatschappelijke betekenis zijn voor de Harmonie en voor de omliggende dorpen erg belangrijk. Er zijn statiegeldacties bij verschillende supermarkten georganiseerd, waar mensen ruim gedoneerd hebben. Ook bij de Rabobank Clubsupportactie ontving de Harmonie voor dit doel bijzonder veel stemmen. Malletband Vries is hiervoor erg dankbaar. PR-medewerker Miranda Kater: ,,Het is fantastisch dat we nu kunnen blijven doorgaan met het op straat lopen in en buiten onze mooie gemeente. Wat zijn nu evenementen als wandelvierdaagsen en Sinterklaasintochten zonder livemuziek?”

Muziekwinkel Van der Glas in Heerenveen is de leverancier van de instrumenten. Een deel van de snaredrumline zal vervangen worden door vijf nieuwe lichtgewicht snares. En donderdagavond was het dan eindelijk zover dat deze instrumenten in gebruik konden worden genomen.