Collectanten van het Nationaal MS Fonds gaan vanaf 27 juni langs de deuren.
Collectanten van het Nationaal MS Fonds gaan vanaf 27 juni langs de deuren.

Nationaal MS Fonds houdt collecteweek

Algemeen

REGIO - Het Nationaal MS Fonds houdt van 27 juni tot en met 2 juli de landelijke huis-aan-huis collecte. Duizenden vrijwilligers gaan langs de deuren of komen online in actie voor de strijd tegen Multiple Sclerose (MS). 

Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten kent, maakt het Nationaal MS Fonds momenteel duidelijk in de campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’. In de campagne zijn Benno, Gwen, Eric, Najat en Wil te zien. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS.

De MS van Eric (27) brengt onzekerheid met zich mee. ,,Ben ik de rest van mijn leven patiënt? Hoe ziet de toekomst eruit? Kunnen we wel aan kinderen denken?” En Najat (43) liep voor haar diagnose vier keer per week hard. Momenteel is haar been zó verslechterd dat het niet meer kan. ,,Ik probeer wel veel te wandelen met ondersteuning van een wandelstok of mijn man.” Op www.nationaalmsfonds.nl/faceit laten de vijf op indringende wijze zien wat er men hen gebeurd is sinds ze de diagnose MS kregen.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het MS Fonds onder andere in innovatieve onderzoeken om betere behandelmethoden te kunnen vinden. Maar ook coacht het fonds mensen om de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren. 

Naar verwachting zullen zo’n 10.000 collectanten in hun buurt langs de deuren gaan. Daarnaast zullen vele honderden online gaan
collecteren. Wie de collectant misloopt kan online doneren op www.nationaalmsfonds.nl of een bedrag storten op rekeningnummer NL92INGB0000005057.

!