Mien Post-Groeneveld en Jannes Post met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
Mien Post-Groeneveld en Jannes Post met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Jannes en Mien Post uit Zuidlaren 65 jaar getrouwd

Algemeen

ZUIDLAREN - Jannes Post en Mien Post-Groeneveld uit Zuidlaren waren gisteren 65 jaar getrouwd. Vanochtend kwam burgemeester Marcel Thijsen het briljanten echtpaar feliciteren.

Jannes Post (88) werd geboren in Zuidlaren, Mien Groeneveld (87) zag het levenslicht in Bedum. Ze ontmoetten elkaar op de Schapendrift in Zuidlaren: hij in zijn soldatenplunje en zij in haar verpleegsterstenue. Op 21 juni 1957 stapten ze in het huwelijksbootje. Het echtpaar heeft drie kinderen (een dochter en twee zonen), zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

De heer Post is bij velen in Zuidlaren bekend als ‘loodgieter Post’. Hij werkte bij Visscher, tot een bedrijfsongeval op zijn vijftigste een einde maakte aan zijn werkzame leven. Mevrouw Post heeft haar werk als verpleegster opgegeven toen zij voor de eerste keer een kind verwachtte.

Als hobby heeft de heer Post jarenlang vogels gehouden. Mevrouw Post is graag in de tuin bezig en deed veel aan bloemschikken. Hiermee heeft ze zelfs prijzen gewonnen tijdens landelijke wedstrijden.

Na jarenlang aan de Heerdelaan in Zuidlaren te hebben gewoond, hebben de heer en mevrouw Post inmiddels alweer 15 jaar een veilig stekje aan de Hofakkers.

In verband met hun gezondheid hebben de heer en mevrouw Post hun briljanten huwelijksdag op zeer bescheiden wijze gevierd. Het echtpaar stelde wel prijs op een bezoek van burgemeester Marcel Thijsen: die kwam de heer en mevrouw Post vanochtend namens de gemeente Tynaarlo feliciteren met hun briljanten huwelijk.

!