Er worden extra bussen van en naar Assen ingezet voor bezoekers van de TT en het TT-festival. (foto: OV-bureau Groningen Drenthe)
Er worden extra bussen van en naar Assen ingezet voor bezoekers van de TT en het TT-festival. (foto: OV-bureau Groningen Drenthe)

Extra bussen tijdens TT Assen

Algemeen

ASSEN - De TT in Assen staat op het punt van beginnen en daarom rijden er van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni dag en nacht extra bussen van en naar Assen. Hiermee kunnen de honderdduizenden bezoekers makkelijk de TT en het TT-festival bezoeken. 

Stadslijn 1 rijdt dag en nacht voor bezoekers van de TT-races en campingbezoekers aan het TT-festival in het centrum van Assen. Voor kampeerders in Witten en Witterzomer die het TT-festival in het centrum van Assen willen bezoeken rijdt een extra bus: lijn 2. Deze rijdt vanaf Witterzomer en Witten naar het TT-festival (halte bij station Assen). Lijn 2 rijdt vrijdag en zaterdag van 10 uur ’s morgens tot 4 uur ’s nachts. 

Verder rijden er voor bezoekers van het TT-festival acht lijnen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht: lijn 20 (Assen-Smilde-Dieverbrug), lijn 22 (Assen-Beilen), lijn 23 (Assen-Westerbork), lijn 50 (Assen-Vries-De Punt), lijn 83 (Assen-Roden-Leek), Qliner 310 (Assen-Gieten), lijn 419 (Assen-Groningen) en Arriva-lijn 815 (Assen-Smilde-Oosterwolde). Lijn 21 (Assen-Schoonoord-Emmen), lijn 24 (Assen-Borger) en lijn 52 (Assen-Annen-Zuidlaren) rijden vrijdag- en zaterdagnacht. Ook ’s avonds rijden op deze lijnen extra ritten.

Reizigers kunnen eenvoudig reizen met de OV-chipkaart in alle (extra) bussen. Er zijn ook kaartjes met de betaalpas te koop in de bus of online in de webshop van Qbuzz. Meer informatie is beschikbaar via www.qbuzz.nl/gd/TT.