Afbeelding

Hoe leg je de verbinding tussen burger en boer?

Algemeen

EEXT - De kloof tussen boer en burger lijkt in Nederland steeds groter te worden. Maar is dat in deze omgeving ook zo? Hoe ziet de relatie tussen boer en burger er eigenlijk uit? En hoe voorkomen we dat er een kloof ontstaat als deze er nog niet is?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, wordt op dinsdag 5 juli het seminar ‘Oostermoer, voor burger en boer’ georganiseerd tijdens het Oostermoerfeest in Eext. Er zijn al veel initiatieven ontstaan om verbinding te leggen tussen boer en burger, maar niet elk boerenbedrijf is daarvoor geschikt. Met sprekers als Tom ten Kate (Drents Agrarisch Jongeren Kontakt), Geert Lindenhols (Drenthe Boert Bewust), Peter Oosterhof (melkveehouder) en Geesje Rotgers (onderzoeksjournalist Agrifacts) wordt gezocht naar het antwoord wat hieraan gedaan kan worden. 

Verbindingen leggen
Al vanaf 1800 is er aandacht voor de verbinding tussen boer en burger. Het Oostermoerfeest heeft sinds het ontstaan ruim 150 jaar geleden al als doel om verbindingen te leggen. Van oudsher is het een landbouwtentoonstelling voor het grote publiek, waarbij vee en machines worden tentoongesteld. Het belang van een goede verbinding tussen boer en burger is in deze tijd groter dan ooit. Met het organiseren van het seminar ‘Oostermoer, voor burger en boer’ wordt samen met de gemeente Aa en Hunze, Rabobank en LTO een actieve bijdrage geleverd.

Het gratis seminar vindt plaats op het evenemententerrein aan de Boermarkeweg in Eext en begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur. Aanmelden is wel gewenst. Dat kan via Oostermoerfeest.nl/programma. Hier is ook meer informatie over de sprekers te vinden.