Scouts scheuren met hun zelfgebouwde raceauto's over de Brink in Zuidlaren.
Scouts scheuren met hun zelfgebouwde raceauto's over de Brink in Zuidlaren.

Geslaagde jubileumactiviteit Scouting Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Scouting Zuidlaren De Rangers heeft afgelopen zaterdag het 75-jarig bestaan gevierd met een Racing Day voor jeugdleden van 7 tot en met 18 jaar.

De Welpen van 7 tot 11 jaar deden acht verschillende challenges met radiografisch bestuurbare auto’s. Hoe simpeler het parcours leek, hoe moeilijker de opdracht bleek. Na elk parcours werd de behaalde tijd op het scorebord genoteerd. De drie snelste teams kregen op het podium een beker uitgereikt voor hun prestatie.

Ruim 25 scouts in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kregen een bouwpakket bestaande uit hout met wieltjes om in groepjes een raceauto te gaan bouwen. In totaal zijn er zeven prachtige raceauto’s gebouwd. Er was een parcours met hindernissen die afgelegd moest worden. Eerst konden de scouts de racebaan testen om daarna te proberen met hun team de beste tijd neer te zetten. Het was een geslaagde activiteit waarbij creativiteit, samenwerken en snelheid goed van pas kwamen.

Het pop-up museum met 75 jaar scoutinggeschiedenis is door veel mensen - jong en oud - bezocht. Er werden veel herinneringen opgehaald, maar ook nieuwe verhalen en fotoboekjes kwamen aan de orde. Het pop-up museum is tijdens de reünie op 1 oktober ook nog te bezichtigen. De scouts bedanken Jumbo, Tissingh Gereedschappen en Hubo voor hun bijdrage aan de lunch en materialen. Er wordt door de tachtig deelnemende scouts teruggekeken op een geweldig geslaagde jubileumdag.